DOLAR 33,9862 -0.24%
EURO 38,0277 0.3%
ALTIN 2.833,211,09
BITCOIN 21634326,47%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’de 321 Gündür Katliam Yapıyor!
822 okunma

İsrail, Gazze’de 321 Gündür Katliam Yapıyor!

Ağustos 22, 2024 14:03
İsrail, Gazze’de 321 Gündür Katliam Yapıyor!
0

BEĞENDİM

İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamlar onlarca insanın hayatına mal olmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu son 24 saat içinde gerçekleştirdiği 4 saldırıda 42 Filistinliyi öldürdü ve 163 Filistinliyi yaraladı. Bu saldırılar, 7 Ekim tarihinde başlayan sürecin 321. günündeydi ve bu süre zarfında toplamda 40 bin 265 kişi hayatını kaybetti, 93 bin 144 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’nde yaşanan bu trajedi, bölgedeki insanların günlük yaşamını cehenneme çevirmiş durumda. İsrail’in hava saldırıları ve topçu ateşi sivil yerleşim birimlerine yönelik olarak devam ediyor, bu da masum insanların yaşamını tehdit altında bırakıyor. Uluslararası toplumun sessizliği ise bu insan hakları ihlallerini daha da cesaretlendiriyor.

Filistinliler, yıllardır haklarını ve yaşam alanlarını savunmak adına İsrail ile mücadele ediyorlar. Ancak bu mücadele sırasında binlerce masum insan yaşamını yitirirken, yarım milyon Filistinli de yerinden edildi. BM ve diğer uluslararası kuruluşların çabalarına rağmen çatışmanın sona erdirilmesi ve barışın sağlanması bir türlü mümkün olamıyor.

İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarında sivillerin hedef alınması uluslararası hukuku açıkça ihlal etmektedir. Bu tür saldırılar savaş suçları olarak nitelendirilmekte ve sorumlularının yargılanması gerekmektedir. Ancak İsrail, uluslararası toplumun baskılarına rağmen bu saldırılara devam etmekte ve hiçbir sorumluluk almamaktadır.

Filistin halkı, yaşadıkları acıları dünya ile paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medya aracılığıyla olayları dünyaya duyurmaya çalışan Filistinliler, insanların gözlerini bu trajediye çevirmeleri için çaba sarf ediyorlar. Ancak uluslararası toplumun bu konudaki duyarsızlığı, Filistin halkının çabalarını yetersiz kılmakta ve adaletin sağlanmasını engellemektedir.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına son verilmesi ve barışın sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerekmektedir. Masum insanların yaşamlarının korunması ve insan haklarının ihlal edilmesinin engellenmesi için acil önlemler alınmalı ve sorumlular yargılanmalıdır. Filistin halkı barış ve adalet istiyor, dünya da onlara destek olmalıdır.

En az 10 karakter gerekli