DOLAR 34,0015 -0.2%
EURO 38,0401 0.31%
ALTIN 2.829,980,98
BITCOIN 21587826,16%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eç Üniversitesi, Türk Dünyası’na Açılan Pencere
2459 okunma

Eç Üniversitesi, Türk Dünyası’na Açılan Pencere

Eylül 10, 2024 10:03
Eç Üniversitesi, Türk Dünyası’na Açılan Pencere
0

BEĞENDİM

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE), Türkoloji alanında lisansüstü eğitim sağlayan, Türk dünyasının kültürel, sosyal ve ekonomik boyutlarını araştıran bir merkez olarak önem taşımaktadır. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdullah Temizkan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Fatih Sansar’ı makamında ağırlayarak enstitünün çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Budak, enstitünün uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli bilimsel çalışmalar yürüttüğünü, lisansüstü eğitimin yanı sıra Türkçe öğretme misyonuna da vurgu yaptı. İzmir’in ve Türkiye’nin Türk dünyasına açılan kapılarından biri olan enstitünün, akademik çalışmalarıyla üniversitenin uluslararası markasına değer kattığını dile getirdi.

Enstitü Müdürü Prof. Dr. Abdullah Temizkan, 1992 yılında kurulan Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nün Türkoloji alanındaki birçok alt disipline sahip olan Ege Üniversitesi’nin köklü kurumlarından biri olduğunun altını çizdi. Enstitü; Türk halklarının dili, edebiyatı, tarihi, kültürü ve siyasal yapıları üzerine lisansüstü programlar sunarak, Türk Dili ve Lehçeleri, Türk Dünyası Edebiyatları, Türk Halk Bilimi gibi disiplinlerde uluslararası literatüre önemli katkılar sağlamaktadır. Tamamlanan çalışmalar, Türk dünyası hakkında derinlemesine bilgi ve anlayış oluşturmayı sağlarken, bu alanlardaki bilimsel araştırmalar da desteklenmektedir.

Prof. Dr. Temizkan, Türkiye ve Türk dünyasının uluslararası alandaki öneminin giderek arttığını vurgulayarak, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nün bu gelişmeleri bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirdiğini söyledi. Enstitünün, uluslararasılaşma sürecine odaklanarak nitelikli bilimsel çalışmalar üretmeyi, burs imkanları sağlamayı ve öğrenci değişim programlarının etkinliğini artırmayı hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Türkoloji alanında faaliyet gösteren diğer enstitü ve kuruluşlarla iş birlikleri yaparak ortak bilimsel projeler geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nün bilimsel bilgiyi topluma aktarılması konusundaki duyarlılığına dikkat çeken Prof. Dr. Temizkan, dil, tarih ve coğrafya bilgisi sahibi entelektüel bir toplum yaratma hedefiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Kamuya açık panel, konferans, çalıştay ve sempozyumların yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de yürütme gayesi içinde olduklarını belirtti. Örneğin, iklim değişikliği ile mücadele amacıyla sürdürülebilir yeşil enerji projeleri geliştirmekte, güneş enerjisi sistemleri kurarak topluma hizmet etmeye çalışmaktadırlar.

Sonuç olarak, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, kuruluşundan bu yana hem bilimsel çalışmalar yürütmüş hem de Türk dünyası ile ilgili birçok sorumluluk üstlenmiştir. Enstitü, toplumun ihtiyaçlarına uygun disiplinlerarası çalışmalar yapmayı ve gönüllü çalışma gruplarıyla iş birliği içerisinde yer almayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, yetiştirdiği bilim insanlarıyla Türk dünyası ve Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda liderlik rolü üstlenmeyi de amaçlamaktadır. Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, bu çabalarıyla, bilimsel ve sosyal alanlarda etki yaratmayı sürdürmekte, Türkiye’nin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmeye katkı sağlamak için çalışmalarına devam etmektedir.

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 191 öğrenci, diplomalarını aldı. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek, “Rotanız; bilimin ve aklın ışığında ülkemizin, insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşku dolu mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Kariyer yapmak istedikleri alanlarda uzmanlık kazanan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını doyasıya yaşadı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene; eşleri, çocukları ve aileleriyle gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını yakınlarıyla ve akademisyenleriyle paylaştı.

“Dünyanın da kazancısınız”
Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, “Lisansüstü eğitim, belli bir alanda uzmanlaşmayı amaçlayan, bireyin bilgi ve becerilerini artırmasının yanı sıra ülkenin gerek duyduğu nitelikli, donanımlı insan gücünü yetiştirmeyi sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitimi alan bireylerin; bilgiye erişme, bilgiyi eleştirel olarak değerlendirme ve uygulayabilme ile bilgi üretme yetkinlikleri kazanması beklenir. Bu yetkinlikleri kazandığınızdan eminim. Kazandıklarınız sadece sizin değil, bu ülkenin ve nihayetinde bu dünyanın kazancıdır. Bugün alacağınız diplomalar, üniversite olarak varlık nedenlerimizi gerçekleştirdiğimizin de nişanlarıdır” dedi.

“Nitelikli insan kaynağı”
İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirdiklerini söyledi. Bu yıl, 15 doktora öğrencisi mezun ederek üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

“Kaptan sizsiniz”
Mezunları; yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek önemli mesajlar veren Prof. Dr. Biresselioğlu, “Teknenin inşası, yani lisans eğitimi, denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak teknenin asıl yolculuğu, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Limanlarınız ise ulaştığınız başarılar ve kazandığınız deneyimlerdir. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “2024 – 2025 Eğitim öğretim yılı, 09.09.2024 Pazartesi günü başlayacak. İstanbul’da resmi ve özel okullarımızda 2 milyon 951 bin 685 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak olup bu öğrencilerimizden 715 bin 835’i ilk kez yeni okullarında eğitim – öğretime başlayacaklardır. Okulların açılmasıyla birlikte 16 bini aşkın öğrenci servisi trafiğe çıkacaktır. Servis araçları ve velilerimizin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle İstanbul’daki tüm okullarda okulların açılacağı 09.09.2024 Pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
İzmir’in Kurtuluşu İçin Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

İzmir’in Kurtuluşu İçin Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun  <p>İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 191 öğrenci, diplomalarını aldı. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek, “Rotanız; bilimin ve aklın ışığında ülkemizin, insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.<br>İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşku dolu mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Kariyer yapmak istedikleri alanlarda uzmanlık kazanan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını doyasıya yaşadı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene; eşleri, çocukları ve aileleriyle gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını yakınlarıyla ve akademisyenleriyle paylaştı.<br><br>“Dünyanın da kazancısınız”<br>Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, “Lisansüstü eğitim, belli bir alanda uzmanlaşmayı amaçlayan, bireyin bilgi ve becerilerini artırmasının yanı sıra ülkenin gerek duyduğu nitelikli, donanımlı insan gücünü yetiştirmeyi sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitimi alan bireylerin; bilgiye erişme, bilgiyi eleştirel olarak değerlendirme ve uygulayabilme ile bilgi üretme yetkinlikleri kazanması beklenir. Bu yetkinlikleri kazandığınızdan eminim. Kazandıklarınız sadece sizin değil, bu ülkenin ve nihayetinde bu dünyanın kazancıdır. Bugün alacağınız diplomalar, üniversite olarak varlık nedenlerimizi gerçekleştirdiğimizin de nişanlarıdır” dedi.<br><br>“Nitelikli insan kaynağı”<br>İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirdiklerini söyledi. Bu yıl, 15 doktora öğrencisi mezun ederek üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.<br><br>“Kaptan sizsiniz”<br>Mezunları; yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek önemli mesajlar veren Prof. Dr. Biresselioğlu, “Teknenin inşası, yani lisans eğitimi, denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak teknenin asıl yolculuğu, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Limanlarınız ise ulaştığınız başarılar ve kazandığınız deneyimlerdir. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.</p>

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 191 öğrenci, diplomalarını aldı. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek, “Rotanız; bilimin ve aklın ışığında ülkemizin, insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşku dolu mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Kariyer yapmak istedikleri alanlarda uzmanlık kazanan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını doyasıya yaşadı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene; eşleri, çocukları ve aileleriyle gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını yakınlarıyla ve akademisyenleriyle paylaştı.

“Dünyanın da kazancısınız”
Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, “Lisansüstü eğitim, belli bir alanda uzmanlaşmayı amaçlayan, bireyin bilgi ve becerilerini artırmasının yanı sıra ülkenin gerek duyduğu nitelikli, donanımlı insan gücünü yetiştirmeyi sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitimi alan bireylerin; bilgiye erişme, bilgiyi eleştirel olarak değerlendirme ve uygulayabilme ile bilgi üretme yetkinlikleri kazanması beklenir. Bu yetkinlikleri kazandığınızdan eminim. Kazandıklarınız sadece sizin değil, bu ülkenin ve nihayetinde bu dünyanın kazancıdır. Bugün alacağınız diplomalar, üniversite olarak varlık nedenlerimizi gerçekleştirdiğimizin de nişanlarıdır” dedi.

“Nitelikli insan kaynağı”
İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirdiklerini söyledi. Bu yıl, 15 doktora öğrencisi mezun ederek üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

“Kaptan sizsiniz”
Mezunları; yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek önemli mesajlar veren Prof. Dr. Biresselioğlu, “Teknenin inşası, yani lisans eğitimi, denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak teknenin asıl yolculuğu, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Limanlarınız ise ulaştığınız başarılar ve kazandığınız deneyimlerdir. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.