DOLAR 34,0956 0.17%
EURO 38,0820 0%
ALTIN 2.833,150,15
BITCOIN 21384114,11%
İzmir
26°

PARÇALI BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karabağlar’da Muhtarlarla Kentsel Dönüşüm Toplantısı
2505 okunma

Karabağlar’da Muhtarlarla Kentsel Dönüşüm Toplantısı

Eylül 17, 2024 21:50
Karabağlar’da Muhtarlarla Kentsel Dönüşüm Toplantısı
0

BEĞENDİM

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek çeşitli konuları değerlendirdi. Toplantının ana teması kentsel dönüşüm ve mahallelerdeki sorunlara yönelik çözüm önerileri oldu. Başkan Kınay, bu süreçte muhtarların deneyim ve önerilerini dinleyerek sorunun çözümüne yönelik istişarelerde bulundu. Kınay, muhtarlarla birlikte hareket etmenin önemine dikkat çekti ve yapılan bu tür toplantıların halkla iletişimi güçlendireceğini vurguladı.

Toplantıya, Karabağlar’da riskli alanlar arasında yer alan Cennetçeşme Mahallesi’nin Muhtarı İbrahim Emen, Gazi Mahalle Muhtarı Neşe Şahin, Salih Omurtak Mahalle Muhtarı Şeref Bektaş, Limontepe Mahalle Muhtarı Bircan Salman, Umut Mahalle Muhtarı Mustafa Çelik, Yurdoğlu Mahalle Muhtarı Mustafa Sözüpek, Özgür Mahalle Muhtarı Resul Akpınar, Yüzbaşı Şerafettin Mahalle Muhtarı Halil Ecevit, İhsan Alyanak Mahalle Muhtarı Bedrettin Baysal, Abdi İpekçi Mahalle Muhtarı Serhat Tuğra ve Peker Mahalle Muhtarı Abdülbaki Işık katılım gösterdi. Muhtarların temsil ettiği mahalleler, kentsel dönüşüm projelerinin en çok etkileneceği bölgeler arasında yer aldığından, bu toplantı büyük bir önem taşıdı.

Başkan Kınay, sosyal medya hesabı üzerinden de toplantıya ilişkin paylaşımda bulundu. Bu paylaşımında, “VATANDAŞLARIMIZIN sağlıklı, güvenli ve dirençli kentlerde yaşaması için diğer kurumlarla işbirliği içinde dayanışmamızı büyütüyor, Karabağlar’ın yerinde dönüşmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kınay, ayrıca muhtarlarla birlikte çalışmanın ve dayanışmanın, güvenli ve sağlıklı bir yaşam alanı yaratma adına ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Kentsel dönüşüm projelerinin ilçenin geleceği açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Kınay, mahalle muhtarlarının yerel sorunları en iyi tespit eden kişiler olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle muhtarların, toplumsal dayanışma ve sorunların çözümünde kilit rol oynadığını belirtti. Toplantıda, muhtarların talepleri ve önerileri doğrultusunda çözüm yolları üzerinde duruldu. Her mahallede farklılık gösteren sorunların, yerinde tespit edilip, etkili bir şekilde ele alınabilmesi adına bu tür toplantıların devam edeceği mesajı verildi.

Sonuç olarak, bu toplantı Karabağlar’da yerel yönetimin halka daha yakın olmasını, muhtarlarla işbirliği yaparak ortak akıl üretmesini ve mahallelerin sorunlarını daha etkili bir şekilde çözmesini sağlamayı hedefliyor. Başkan Kınay, Karabağlar’ın daha iyi bir geleceğe ulaşabilmesi için tüm paydaşlarla iş birliği yapmanın önemine vurgu yaparak, bu tür istişarelerin ilçe halkının yararına olacağına inandığını belirtti. Böylece, Karabağlar’ın çeşitli sorunlarına yönelik yerinde çözüm önerileri geliştirilerek, mahallelerin daha yaşanabilir hale gelmesi için çalışma yürütülecek. Bu süreçte muhtarların katkısı büyük bir değer taşıyor; dolayısıyla, yerel yönetim ve muhtarlar arasındaki işbirliği ilişkinin güçlendirilmesi, hem halkın hem de kentin geleceği açısından kritik öneme sahip.

En az 10 karakter gerekli