DOLAR 34,0956 0.17%
EURO 38,0820 0%
ALTIN 2.833,150,15
BITCOIN 21384114,11%
İzmir
26°

PARÇALI BULUTLU

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerli Robotik Sistemler için TÜBİTAK Desteği!
1566 okunma

Yerli Robotik Sistemler için TÜBİTAK Desteği!

Eylül 19, 2024 08:48
Yerli Robotik Sistemler için TÜBİTAK Desteği!
0

BEĞENDİM

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde önemli bir gelişme yaşandı. Elektromanyetik Alanlar ve Mikro Dalga Tekniği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yavuz Öztürk, Elektronik Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Enver Tatlıcıoğlu ve Dr. Erman Selim ile birlikte “Süper Sarmal Polimer Eyleyici Teknolojisi Kullanılarak Özgün Robotik Sistemlerin Geliştirilmesi” başlıklı bir proje hazırlayarak TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandılar. Bu önemli adım, üniversitenin araştırma kapasitesinin ulusal ve uluslararası ölçekteki saygınlığını bir kez daha göstermesi açısından büyük bir memnuniyet kaynağı oldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, projeyi desteklemek ve ekibi tebrik etmek amacıyla yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz bilim insanları, dijital çağın sunduğu algoritmalar doğrultusunda önemli projeleri bilim dünyasına kazandırmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi. Rektör Budak, özellikle toplumun ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi yaklaşımlar geliştiren multidisipliner çalışmaların desteklendiğini vurguladı. Ayrıca, proje kapsamının 12. Kalkınma Planı’nda yer alan öncelikli alanlara yönelik olduğunu ve yerli, milli anlayışla bilgi ve teknoloji üretimini artıracak nitelikli projelere öncelik verildiğini belirtti.

Doç. Dr. Yavuz Öztürk, projenin detayları hakkında bilgi vererek, projenin Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda robotik, mikro/nano/opto-elektronik ve algılayıcı teknolojileri alanında kritik çalışmalar yapmayı amaçladığını belirtti. Yumuşak robot teknolojisinin, doğadan ilham alarak tasarlandığını ve özellikle insan-robot etkileşimleri uygulamalarında yani tıp alanında ve afet kurtarma robotları gibi uygulamalarda kullanım için geliştirileceğini ifade etti. Öztürk, projenin sadece özgün robot sistemleri geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda bu sistemler için az sayıda algılayıcı ile doğrusal olmayan ve model-tabanlı çalışmalar yapılacağını vurguladı.

Proje 3 yıl sürecek ve çok disiplinli bir ekip tarafından yürütülecek. Ekipte yer alan diğer araştırmacılar arasında Gebze Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Erkan Zergeroğlu, Dr. Erman Selim ve Arş. Gör. Çağrı Hindistan yer alıyor. Bu proje, bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer almasıyla dikkat çekiyor ve ülkedeki teknik yetkinliğin artmasına katkıda bulunacak bir nitelik taşıyor. Özellikle yapay zeka, robotik ve algılama teknolojilerinin entegrasyonu ile yeni nesil robot sistemlerinin geliştirilmesi üzerinde yoğunlaşılması hedefleniyor.

Bu proje, yerli ve milli teknolojik çalışmaların desteklenmesine ve akademik bilgilerin pratiğe dönüştürülmesine önemli bir örnek teşkil ediyor. Ekip lideri Doç. Dr. Yavuz Öztürk’ün öncülüğünde yürütülecek olan bu çalışmalar, dünya çapındaki robotik teknolojilerinin de gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Sonuç olarak, Ege Üniversitesi’nin bu projedeki katkıları ve çalışmaları, hem akademik camiada hem de sanayi dünyasında yankı uyandıracak türden bir yenilik sunma potansiyeli taşıyor. Başarılarının devamı için tüm ekip üyelerine destek ve teşvik verilmesi gerektiği açıktır.

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 191 öğrenci, diplomalarını aldı. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek, “Rotanız; bilimin ve aklın ışığında ülkemizin, insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşku dolu mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Kariyer yapmak istedikleri alanlarda uzmanlık kazanan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını doyasıya yaşadı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene; eşleri, çocukları ve aileleriyle gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını yakınlarıyla ve akademisyenleriyle paylaştı.

“Dünyanın da kazancısınız”
Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, “Lisansüstü eğitim, belli bir alanda uzmanlaşmayı amaçlayan, bireyin bilgi ve becerilerini artırmasının yanı sıra ülkenin gerek duyduğu nitelikli, donanımlı insan gücünü yetiştirmeyi sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitimi alan bireylerin; bilgiye erişme, bilgiyi eleştirel olarak değerlendirme ve uygulayabilme ile bilgi üretme yetkinlikleri kazanması beklenir. Bu yetkinlikleri kazandığınızdan eminim. Kazandıklarınız sadece sizin değil, bu ülkenin ve nihayetinde bu dünyanın kazancıdır. Bugün alacağınız diplomalar, üniversite olarak varlık nedenlerimizi gerçekleştirdiğimizin de nişanlarıdır” dedi.

“Nitelikli insan kaynağı”
İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirdiklerini söyledi. Bu yıl, 15 doktora öğrencisi mezun ederek üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

“Kaptan sizsiniz”
Mezunları; yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek önemli mesajlar veren Prof. Dr. Biresselioğlu, “Teknenin inşası, yani lisans eğitimi, denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak teknenin asıl yolculuğu, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Limanlarınız ise ulaştığınız başarılar ve kazandığınız deneyimlerdir. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun

İstanbul Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada “2024 – 2025 Eğitim öğretim yılı, 09.09.2024 Pazartesi günü başlayacak. İstanbul’da resmi ve özel okullarımızda 2 milyon 951 bin 685 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak olup bu öğrencilerimizden 715 bin 835’i ilk kez yeni okullarında eğitim – öğretime başlayacaklardır. Okulların açılmasıyla birlikte 16 bini aşkın öğrenci servisi trafiğe çıkacaktır. Servis araçları ve velilerimizin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle İstanbul’daki tüm okullarda okulların açılacağı 09.09.2024 Pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
İzmir’in Kurtuluşu İçin Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

İzmir’in Kurtuluşu İçin Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun  <p>İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 191 öğrenci, diplomalarını aldı. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek, “Rotanız; bilimin ve aklın ışığında ülkemizin, insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.<br>İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşku dolu mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Kariyer yapmak istedikleri alanlarda uzmanlık kazanan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını doyasıya yaşadı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene; eşleri, çocukları ve aileleriyle gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını yakınlarıyla ve akademisyenleriyle paylaştı.<br><br>“Dünyanın da kazancısınız”<br>Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, “Lisansüstü eğitim, belli bir alanda uzmanlaşmayı amaçlayan, bireyin bilgi ve becerilerini artırmasının yanı sıra ülkenin gerek duyduğu nitelikli, donanımlı insan gücünü yetiştirmeyi sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitimi alan bireylerin; bilgiye erişme, bilgiyi eleştirel olarak değerlendirme ve uygulayabilme ile bilgi üretme yetkinlikleri kazanması beklenir. Bu yetkinlikleri kazandığınızdan eminim. Kazandıklarınız sadece sizin değil, bu ülkenin ve nihayetinde bu dünyanın kazancıdır. Bugün alacağınız diplomalar, üniversite olarak varlık nedenlerimizi gerçekleştirdiğimizin de nişanlarıdır” dedi.<br><br>“Nitelikli insan kaynağı”<br>İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirdiklerini söyledi. Bu yıl, 15 doktora öğrencisi mezun ederek üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.<br><br>“Kaptan sizsiniz”<br>Mezunları; yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek önemli mesajlar veren Prof. Dr. Biresselioğlu, “Teknenin inşası, yani lisans eğitimi, denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak teknenin asıl yolculuğu, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Limanlarınız ise ulaştığınız başarılar ve kazandığınız deneyimlerdir. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.</p>

web sitesinde haber muhabirisin bu içeriğe göre dikkat çekici başlık yazar mısın. Başlığın uzunluğu en fazla 50 karakter olsun

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 191 öğrenci, diplomalarını aldı. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, mezunları yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek, “Rotanız; bilimin ve aklın ışığında ülkemizin, insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarıyla tamamlayan 191 öğrenci, coşku dolu mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Kariyer yapmak istedikleri alanlarda uzmanlık kazanan öğrenciler, cübbelerini giyip keplerini havaya fırlatarak mutluluklarını doyasıya yaşadı. İEÜ’nün Balçova’daki kampüsünde düzenlenen törene; eşleri, çocukları ve aileleriyle gelen mezunlar, renkli görüntüler oluşturdu. Uzun süredir hayalini kurdukları diplomalarına kavuşan öğrenciler, mutluluklarını yakınlarıyla ve akademisyenleriyle paylaştı.

“Dünyanın da kazancısınız”
Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, lisansüstü eğitimin önemine dikkat çekerek, “Lisansüstü eğitim, belli bir alanda uzmanlaşmayı amaçlayan, bireyin bilgi ve becerilerini artırmasının yanı sıra ülkenin gerek duyduğu nitelikli, donanımlı insan gücünü yetiştirmeyi sağlayan bir eğitimdir. Bu eğitimi alan bireylerin; bilgiye erişme, bilgiyi eleştirel olarak değerlendirme ve uygulayabilme ile bilgi üretme yetkinlikleri kazanması beklenir. Bu yetkinlikleri kazandığınızdan eminim. Kazandıklarınız sadece sizin değil, bu ülkenin ve nihayetinde bu dünyanın kazancıdır. Bugün alacağınız diplomalar, üniversite olarak varlık nedenlerimizi gerçekleştirdiğimizin de nişanlarıdır” dedi.

“Nitelikli insan kaynağı”
İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu ise 9 doktora ve 29 yüksek lisans programıyla ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirdiklerini söyledi. Bu yıl, 15 doktora öğrencisi mezun ederek üniversite tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Prof. Dr. Biresselioğlu, bunun sadece üniversite için değil, ülkemiz için de büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

“Kaptan sizsiniz”
Mezunları; yeni ufuklara yelken açan bir tekneye benzeterek önemli mesajlar veren Prof. Dr. Biresselioğlu, “Teknenin inşası, yani lisans eğitimi, denize açılmak için gerekli olan temel donanımları sağlar. Ancak teknenin asıl yolculuğu, lisansüstü eğitimle başlar. Rüzgarı arkanıza alarak yeni bilgilere yelken açarsınız. Fırtınalarla mücadele eder, engin denizlerde yol alırsınız. Her yeni bilgi, teknenizi daha da güçlü kılar. Limanlarınız ise ulaştığınız başarılar ve kazandığınız deneyimlerdir. Şimdi sizler, bu teknelerin kaptanları olarak denizlere yelken açıyorsunuz. Rotanız ise bilimin ve aklın ışığında, ülkemizin ve insanlığın geleceğine katkıda bulunmaktır” diye konuştu.